Енерго-ефективна сглобяема къща с РЗП 152 кв.м.

Проекта е предоставен от арх. Николай Христов и е негово авторско право.


Представяме Ви идеен проект на енерго-ефективна двуетажна сглобяема къща с РЗП 152 кв.м.  Къщата е предвидена и покритата веранда от 22,6 кв.м. осигуряваща неповторимия задушевен уют и незабравими семейни мигове. Вътрешното разпределение на сградата е следното:

 1. Първи етаж 87,7 кв.м.
 1. Спалня 1 – 13,4 кв.м.
 2. Спалня 2- 12,6 кв.м.
 3. Дневна трапезария и куненски бокс- 24,4 кв.м.
 4. Баня с тоалетна- 5,1 кв.м.
 5. Антре с коридор – 7,5 кв.м.
 1. Втори етаж
 1. Спалня 18,5 кв.м.
 2. Спалня 12,6 кв.м.
 3. Килер 4,6 кв.м.
 4. Коридор 5,4 кв.м.
 5. Баня + WC – 4,9 кв.м.

Къщата може да се изпълни като сглобяема с монолитна скелетно-гредова конструкция. За целта се използва рендосан, призмиран, прецизно калиброван дървен материал с четиристранна фаска, произведен чрез клинозъбно снаждане и сортиран по здравина в клас С 24. Задължително условие е материала да бъде импрегниран против гъбички, плесени и дървояди. Всички връзки се замонолитяват една за друга чрез винтове и планки. Това гарантира постигането на изключителна стабилност и сеизмична устойчивост на конструкцията.

Външните стени при стандартния вариант са с дебелина 310 мм. , а вътрешните 250 мм. По този начин се постигат изключителни топло изолационни характеристики, позволяващи бъдещите обитатели на къщата да спестят значителна сума за поддържането на оптимална температура в къщата.

Покривната конструкция на сглобяемата къща също е изградена от призмиран, прецизно калиброван дървен материал с четиристранна фаска, произведен чрез клинозъбно снаждане и сортиран по здравина в клас С 24. За покривно покритие в къщите „Хубав дом“ използваме основно керамични керемиди…

За допълнителна информация, връзка с Нас и подробна ценова оферта, моля използвайте формата за контакти . Ние ще отговорим на Вашите въпроси възможно най-скоро.

8 + 11 =